
Keto Brød - Glutenfri
Brød
Ingredienser
- 60 gr hørfrø hvis du ikke har noget at fræse frøene, så brug hør
- 40 gr kokosmel
- 150 gr mandelmel
- 30 gr psyllium pulver
- 8 stk (520 g i æg totalvægt) tilsæt flere æg for at have den samlede vægt
- 1 tsk Himalaya salt
- 1 1/2 tsk bagepulver glutenfrit
- 35 gr ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk frisk rosmarin hakket fint
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 ℃. Gør en bageform klar (20 x11 cm).
- Mal hørfrø i kaffekværnen eller foodprocessoren, indtil de er finmalet.
- Tilsæt alle ingredienser i en skål, og bland dem sammen.
- Kom dejen i brødform og form den i brødform.
- Fyld ikke helt op for at have plads til at lade brødet stige
- Bages i 50 minutter. Lad brødet køle af i 30 min, inden du skærer det.
Noter
- Mandelmel kan erstattes med frø mel til en nøddefri version
- Rosmarin kan udelades for en mere almindelig sort.
- Brød er tæt men ekstremt velsmagende.
- Egnet til at blive skåret og frosset
- Opbevares i køleskab op til 1 uge.
Det bedste keto-brød får et stort kryds for smag, tekstur i munden er god.
Man kan sagtens bruge denne kornfri brødopskrift til burgerboller og pizzabaser.
Bare form dem til en bolle på 45 g og 70 g, flad dem ud. Bage i ca 15 minutter. Du kan lagre dem bagefter i en lufttæt beholder, til du vil bruge dem.