Raw food diæt

Rawfood-diæten blev sandsynligvis udviklet så tidligt som i det 17. århundrede, men er nu igen en af ​​de absolutte diæter.

Dette er dog ikke så meget et hurtigt vægttabskoncept, men mere en livsstilside.

Så hvis du grundlæggende vil ændre dine spisevaner eller har motivationen til at prøve noget helt nyt, er den raw food diæt ideel til dig.

Grundlæggende drejer konceptet sig om at spise mere mad i sin reelle og naturlige tilstand, mens man undgår forarbejdede fødevarer, færdige produkter og tilsætningsstoffer som sukker, stivelse, fedt, smagsforstærkere eller farvestoffer.

Det er også vigtigt, at der ikke placeres mad på pladen, der er opvarmet til over 40 ° C.

Kogt, bagt, dampet, pasteuriseret eller friturestegt – mad er kun tilladt i sin oprindelige, ubehandlede tilstand. I henhold til ideen om den rå maddiæt skal dette være det perfekte grundlag for et sundt liv, fremme drømmens vægt og sætte kroppen i stand til let at absorbere alle vitaminer og næringsstoffer fra mad.

Derudover skal kosten af ​​rå grøntsager give mere energi, hæmme betændelse i kroppen, forbedre leverfunktionen, regulere fordøjelsen og endda sikre en klar hudfarve. Selvfølgelig fungerer dette kun, hvis du holder dig til Raw Food Diet i et par uger (to til tre uger er optimale) og holder det ene eller det andet hack, selv efter at kosten er overstået.

Hvilke fødevarer er tilladt på den raw food diæt?

Raw Food Diet er primært baseret på plantebaserede fødevarer, hvorfor mange veganere vælger den rå livsstil.

De fleste frugter og grøntsager, spirer, nødder, kerner og frø, urter og vegetabilske olier af høj kvalitet, helst økologiske, er tilladt. I princippet skal du også indtage rå fisk, kød og mejeriprodukter, men disse fødevarer er svære for kroppen at fordøje.

Bælgfrugter er også kontroversielle, da de er uforenelige rå, men kan gennemblødes i vand.

På den anden side er alle industrielt forarbejdede produkter som ost, pølse, pasta, færdige saucer, raffinerede olier eller bagværk tabu.

Grøntsager som kartofler, der er uspiselige rå, fjernes naturligvis fra menuen.

Kostplanen er omfattende og rig på vitaminer, men den adskiller sig meget fra den typiske daglige diæt.

Vores tip: For at vænne sig til den nye plan er det bedst at justere din krop og hoved trin for trin.

Forskellige videnskabelige undersøgelser viser, at denne strategi tager længere tid, men lover mere succes. Enhver, der kaster alle personlige spisevaner over bord natten over, falder hurtigere tilbage i gamle mønstre end folk, der langsomt tør nærme sig de nye regler.

Cravings eller fordøjelsesproblemer holdes også under kontrol.

 

Hvad gør Raw Food Diet så sundt?

For mange mennesker er et kogt, varmt måltid lige så meget en del af hverdagen som at børste tænder hver dag. Så hvorfor skal du opgive denne vane (i det mindste midlertidigt)? Ganske enkelt: Vitaminindholdet i plantebaserede fødevarer er højest i deres rå tilstand. Dette gælder især for vandopløselige vitaminer såsom vitamin C, B-komplekser eller folsyre. Selvom dette kan delvist bevares ved omhyggelig forberedelse, antages det, at strukturen af ​​enzymer i maden ændres eller endda ødelægges ved stærk opvarmning. Imidlertid er det netop disse enzymer, der er essentielle for en fungerende fordøjelse, udnyttelse af næringsstoffer og en række andre processer i organismen. På bagsiden kan madlavning af grøntsager eliminere bakterier eller endda gøre vigtige næringsstoffer og antioxidanter mere tilgængelige for vores kroppe. Dette er også bevist af flere videnskabelige undersøgelser. På lang sigt er det klogere at forbruge en blanding af rå og forsigtigt opvarmede (f.eks. Dampende grøntsager i stedet for stegning) mad. Der er dog ingen grund til at bekymre sig om den generelle tilførsel af næringsstoffer på denne diæt. De varierede, friske og sunde fødevarer forsyner kroppen med værdifulde vitaminer og mineraler.

Tab op til 12 kilo: hvorfor rå mad gør dig slank
En tysk undersøgelse fra Justus Liebig University i Giessen var i stand til at vise, at 297 deltagere i studietab mistede i gennemsnit 12 kg kropsvægt som et resultat af Raw Food Diæt.

Kropsfedtprocenten kunne også reduceres. Årsagen til dette skal være indlysende. Ved at spise en rå mad diæt i flere uger indtager du meget få kalorier for sikkert; Sukker, kulhydrater og usunde fedtstoffer elimineres praktisk talt. Fed mad såsom slik eller alkohol spises ikke under kosten – så det er ikke underligt, at kropsstørrelsen krymper. Grøntsager, frugter, nødder og sunde fedtstoffer er også alkaliske fødevarer, der bringer balance i syre-base balance i balance og beskytter kroppen mod overforsuring – fordøjelsen kan fungere glat igen, organismen er også dehydreret og afgiftet. Den meget bevidste og lette diæt tilskynder også en til at opfatte maden på tallerkenen mere, at omskole smagsløgene, som ofte er overforbrugt af kemiske tilsætningsstoffer og dermed lytte mere til kroppens mæthedsfølelse.

Raw food diæt – bundlinjen

Rawfood-diæten er en stor udfordring for alle, der ønsker at tabe sig på en sund måde og samtidig ønsker at bryde gamle spisevaner (f.eks. Overdreven kødforbrug, mange færdige produkter i en stressende hverdag osv.).
Kosten kan hjælpe dig med at opnå en ny, ren kropsfølelse og sikre, at du igen er mere bevidst om maden på din tallerken. Med dette koncept kommer du også et kæmpe skridt tættere på drømmetallet, i forbindelse med sport kan du også fjerne de sidste problemområder.
Men du bør ikke holde dig til den rå mad diæt for længe – ifølge den samme tyske undersøgelse fra Gießen kan dette føre til alvorlige cyklusproblemer hos kvinder.

Derudover er forsigtigt tilberedte og sunde måltider lige så vigtige for kroppen som rå fødevarer rig på vitaminer. Som altid er en mellemløsning optimal her i det lange løb.

I to til tre uger er der ikke noget galt med Raw Food Diet og en fantastisk, ny oplevelse for kroppen.

https://www.elle.de/rohkost-diaet