
Den bedste Keto Cheesecake
Der er ikke meget forskel mellem en "normal" ostekage og denne Keto-ostekage. Det eneste, vi skal udskifte, er sødestoffet for at gøre det sukkerfri og skorpen for at gøre det glutenfrit. Mission fuldført!
Equipment
- 23 cm springform
Ingredienser
Til skorpe
- 340 g mandelmel
- 10 g stevia - eller tilsvarende andet produkt
- tilpas sødme - bruger du monkfruit skal du bruge ca. 50g
- 1 tsk kanel
- 90 g smør smeltet
Til fyldning
- 1200 g flødeost f.ex philadelphia
- 15 g stevia - eller tilsvarende andet produkt
- tilpas sødme - bruger du monkfruit skal du bruge ca. 100g
- 5 store æg rumtemperatur
- 240 g cremefraiche
- 1 spk vanille ekstrakt
Sådan gør du
- Kombiner de tørre ingredienser i en medium skål. Bland smørret ind. Hæld skorpeblandingen i en 23cm springform og tryk halvvejs op med siderne ved hjælp af fingrene. Brug en flad bund til at presse blandingen i bunden. Opbevar skorpen i køleskab i 20 minutter.
- Forvarm ovnen til 165°C. Juster stativet til midten af ovnen.
- I en stor blandeskål skal du piske flødeost ved stuetemperatur med en håndblander, indtil den er let og luftig. Her kan du også bruge køkkenmaskine.
- Tilsæt sødemidlet lidt ad gangen og pisk med håndblander.
- Tilsæt æg et ad gangen og pisk, indtil de er godt godt fordelt.
- Til sidst tilsættes vanilje og cremefraiche og pisk indtil den er god fordelt.
- Hæld ostekagbelandingen i springform. Bages i den forvarmede ovn. Kontroller efter 50 minutter. Toppen skal ikke længere være blank, og midten skal stadig være lidt blød.
- Sluk for ovnen og lad døres stå lidt åben. Lad ostekagen sidde i ovnen i 30 minutter. Fjern ostekagen fra ovnen, og kør en skarp kniv mellem ostekagen og formen (dette er for at sikre, at kagen ikke sidder fast. Fjern ikke springformen). Lad sidde på disken i 1 time.
- Dæk løst med plastfolie og afkøles i mindst 8 timer.
- Fjern springformens sider, pynt toppen og server. Lav 12 stykker.
Noter
VERSION UDEN NØDDER:
Hvis du er intolerant over for mandler, kan du bytte 1 til 1 med solsikkefrømel! SPRINGFORM STØRRELSE:
Denne keto cheesecake opskrift kræver en stor springform. Bruger en mindre har du fyld tilover. LOW CARB CHEESECAKE:
For at gøre dette uden skorpe skal du beklæde indersiden af springformen med pergamentpapir. Du kan også smøre siderne og bunden rigtig godt. Fortsæt derefter med ostekagen som normalt. KETO GRÆSKAR OSTEKAGE:
Du skal blot udskifte creme fraiche med græskarpuré og tilsæt 1 tsk græskar pie krydderi. MEGET VIGTIGT:
Det vigtigste, du bør vide, når det drejer sig om at lave ostekage, er at alle dine ingredienser skal have stuetemperatur.
Alt, der er nedkølet, skal stå ude i mindst 2 timer, helst 4. Det betyder æg, cremefraiche og flødeost. FRYSNING: Dette er en stor keto-ostekage, men gode nyheder, den fryser meget godt! Du kan fryse individuelle skiver eller hele kagen ... eller halvdelen af kagen!
Opbevar dem i fryseren i op til 2 uger. Fryses de længere end 2 uger mister kvaliteten.
Hvis du er intolerant over for mandler, kan du bytte 1 til 1 med solsikkefrømel! SPRINGFORM STØRRELSE:
Denne keto cheesecake opskrift kræver en stor springform. Bruger en mindre har du fyld tilover. LOW CARB CHEESECAKE:
For at gøre dette uden skorpe skal du beklæde indersiden af springformen med pergamentpapir. Du kan også smøre siderne og bunden rigtig godt. Fortsæt derefter med ostekagen som normalt. KETO GRÆSKAR OSTEKAGE:
Du skal blot udskifte creme fraiche med græskarpuré og tilsæt 1 tsk græskar pie krydderi. MEGET VIGTIGT:
Det vigtigste, du bør vide, når det drejer sig om at lave ostekage, er at alle dine ingredienser skal have stuetemperatur.
Alt, der er nedkølet, skal stå ude i mindst 2 timer, helst 4. Det betyder æg, cremefraiche og flødeost. FRYSNING: Dette er en stor keto-ostekage, men gode nyheder, den fryser meget godt! Du kan fryse individuelle skiver eller hele kagen ... eller halvdelen af kagen!
Opbevar dem i fryseren i op til 2 uger. Fryses de længere end 2 uger mister kvaliteten.