Kombiner de tørre ingredienser i en medium skål. Bland smørret ind. Hæld skorpeblandingen i en 23cm springform og tryk halvvejs op med siderne ved hjælp af fingrene. Brug en flad bund til at presse blandingen i bunden. Opbevar skorpen i køleskab i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 165°C. Juster stativet til midten af ovnen.
I en stor blandeskål skal du piske flødeost ved stuetemperatur med en håndblander, indtil den er let og luftig. Her kan du også bruge køkkenmaskine.
Tilsæt sødemidlet lidt ad gangen og pisk med håndblander.
Tilsæt æg et ad gangen og pisk, indtil de er godt godt fordelt.
Til sidst tilsættes vanilje og cremefraiche og pisk indtil den er god fordelt.
Hæld ostekagbelandingen i springform. Bages i den forvarmede ovn. Kontroller efter 50 minutter. Toppen skal ikke længere være blank, og midten skal stadig være lidt blød.
Sluk for ovnen og lad døres stå lidt åben. Lad ostekagen sidde i ovnen i 30 minutter. Fjern ostekagen fra ovnen, og kør en skarp kniv mellem ostekagen og formen (dette er for at sikre, at kagen ikke sidder fast. Fjern ikke springformen). Lad sidde på disken i 1 time.
Dæk løst med plastfolie og afkøles i mindst 8 timer.
Fjern springformens sider, pynt toppen og server. Lav 12 stykker.