Blomkålsbrød med hvidløg & krydderier

Brød


Udskriv
Bedøm Opskrift
Forb. tid: 15 minutterTilb. tid: 45 minutterSamlet tid: 1 time
Ret: Brød, KetoKøkken: KetoKeyword: Brød
Antal: 18 skiver

Ingredienser

  • 350 gr blomkål “riset” ved hjælp af foodprocessor *
  • 10 store æg adskilt
  • 150 gr kokosmel
  • 1 1/2 spsk glutenfrit bagepulver
  • 1 tsk havsalt
  • 6 spsk smør usaltet, eller ghee
  • 6 fed hvidløg hakket
  • 1 spsk frisk rosmarin hakket
  • 1 spsk frisk persille hakket

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 C.
  • Læg en brødform ud med pergamentpapir.
  • Damp den risede blomkål.
  • Du kan gøre dette dampkurv over vand på komfuret indtil blomkålen er blød og mør.
  • Lad blomkålen køle nok af til at håndtere.
  • I mellemtiden skal du bruge en håndmikser til at slå æggehviderne og indtil de er stive.
  • Kom kokosmel, bagepulver, havsalt, æggeblommer, smeltet smør, hvidløg og 1/4 af de piskede æggehvider i en foodprocessor.
  • Når blomkålen er kølet nok til at håndtere, skal du pakke den ind i køkkenhåndklæde og pres flere gange for at frigøre så meget fugtighed som muligt. (Dette er vigtigt – slutresultatet skal være meget tørt og klumpet sammen).
  • Føj blomkålen til foodprocessoren.
  • Forarbejd indtil godt kombineret. (Blandingen skal være tæt og lidt smuldrende.)
  • Tilsæt de resterende æggehvider til foodprocessoren. Kom kun lidt ind af gangen for at gøre det lettere at behandle.
  • Puls et par gange, indtil det netop er indarbejdet. (Blandingen vil være fluffy.)
  • Kom den hakkede persille og rosmarin i. (Kør ikke for meget for at undgå at nedbryde æggehviderne for meget.)
  • Kom dejen i brødform.
  • Glat toppen og let. Om ønsket kan du trykke flere urter i toppen (valgfrit).
  • Bages i cirka 45-50 minutter, indtil toppen er gylden. Afkøles helt, før du fjerner og skiver.
  • Nyd!