Gylden Mælk

Anti-inflammatorisk gurkemejete opskrift
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk Malet gurkemeje pulver. I dette tilfælde er det malede gurkemeje-pulver faktisk bedre end den friske rod da det er mere koncentreret.
  • Frisk malet sort peber
  • 4 dl Hjemmelavet nøddemælk eller anden mælkefri mælk. Kokosmælk, Mandelmælk Hele rå, frisk komælk blev traditionelt brugt, men med den nuværende praksis med pasteurisering, homogenisering og tilsætning af hormoner og antibiotika til mælk i disse dage synes jeg det er bedst at undgå det meste.
  • 1 spsk En lille mængde fedt - traditionelt var fedtet i mælken tilstrækkelig men når du bruger mælkefri mælk, vil et lidt ekstra sundt fedt hjælpe dig med at absorbere det bedre. Mandelolie, kokosnøddeolie eller organisk ghee fungerer alle godt.
  • 1 tsk Kanel Krydderier og aromater til smag og endnu mere sundhedsmæssige fordele: Føj et af følgende til din gyldne mælk for ekstra smag og sundhedsmæssige fordele: frisk Ingefær, Vanilje, Kardemomme
  • 1 Spsk Honning

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienser, og lad det derefter småkoge på komfur
  • De vigtigste aspekter er, at gurkemejen koges og kombineres med en lille mængde sort peber, da sort peber øger optagelsen af ​​curcumin.
  • Brug en rustfri stålpotte eller andet ikke-reaktivt køkkengrej for at holde din gyldne mælk ren. Undgå mikrobølgeovn eller non stick køkkengrej, der indeholder Teflon
  • Brug også rene / organiske ingredienser når det er muligt, da formålet med denne drik er at give antiinflammatoriske fordele og afgifte kroppen.