Forvarm ovnen til 150 °
Smelt 70gr. chokolade sammen med piskefløde i mikrobølgeovnen eller vandbad, rør godt, så chokoladen ikke klumper.
Opbevar blandingen i køleskabet natten over, så massen stivner.
Hak valnødderne i små stykker.
Adskil æggene. Pisk æggehviderne med en knivspids salt indtil de er stive.
Smelt resten af chokolade sammen med smørret i et vandbad.
Kom æggeblommerne, xylit og smør-chokolade blandingen i en skål, og rør alt sammen.
Tilsæt nu valnødder, kanel, vanilje, kakaopulver, bagepulver, mandelmel og rør alt grundigt sammen.
Rør æggehviderne ind, dejen er relativt fast og klumpet, men bør blandes godt med æggehviderne.
Smør en bageform (til basisopskriften på 10 skiver, for eksempel en rund 20 eller en 26 cm lang form) med smør, og tilsæt kageblandingen.
Bag dejen i ovnen i 30 minutter. Det må ikke blive for tørt, der skal stadig være noget dej tilbage under pinde testen.
Lad kagen derefter køle godt af, tag den ud af formen og opbevar den i køleskabet eller på et koldt sted. Det bør "trække" i mindst 8 timer for at gøre det virkelig saftigt.
Efter denne tid, når kagen er afkølet og cremen er fast i køleskabet og har en mascarpon-lignende konsistens, halveres kagen forsigtigt vandret. Overtræk den ene halvdel med cremen og læg den anden halvdel ovenpå som et låg.
Hvis du vil have endnu mere "chokoladeglæde", smelt lidt mere chokolade, spred den på toppen af kagen og / eller spred hakkede chokoladestykker på den.